Tagliatele Cu Pui Si Ciuperci Proaspete
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 300 gr tagliatele
- 4 pulpe de pui dezosate
- 8 buc ciuperci proaspete
- 20 ml ulei de masline
- 100 ml smantana
- 1 galbenus de ou
- 1 leg marar
- sare, piper, boia iute
- 3 catei de usturoi
- 75 gr parmezan ras
Mod de preparare:
Se spala pulpele de pui, se taie cubulete mici si se pun la prajit in ulei de masline. Intre timp se pun tagliatelele la fiert in apa si sare. Ciupercile se curata de pielita si se taie cubulete apoi se adauga peste pui la prajit dupa ce acesta s-a rumenit. Se curata usturoiul, se piseaza si se adauga in smantana alaturi de 1 galbenus de ou, sare, piper si boia de ardei iute. Se amesteca bine apoi se adauga marar tocat marunt. Cand tagliatelele au fiert se storc, se clatesc cu apa rece apoi se pun inapoi in oala pe foc si se aduga carnea de pui prajita cu ciuperci. Se amesteca la foc mic si apoi se adauga sosul de usturoi cu smantana. Se mai lasa pe foc aproximativ 3 minute si se amesteca incet pentru a nu se prinde. Se servesc fierbinti presarate cu parmezan. Pofta buna!
Nota:
Despre galbenusul de ou aestecat astazi cu smantana, putem spune ca este mai sanatos crud decat preparat termic (invers decat la albus). Galbenusul crud al oului proaspat de gaina, are valoare dietetica si nutritiva deosebita, aducand beneficii organismului. El poate fi consumat ca atare, in amestec cu miere, in salate, in amestec cu branza proaspata de vaci (vezi branza proaspata de vaci cu galbenus crud), sub forma de ou moale.Totodata un galbenus de ou amestecat cu smantana poate da consistenta anumitor retete, cum ar fi ciorbele sau pastele.