Taglerini Cu Dovlecei Si Creveti
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Imi place la nebunie combinatia de paste cu creveti si dovlecei. In general paste lungi, de data asta am combinat si cu sos ca cel facut pentru tortellini aglio, olio, prezzemolo e peperoncino. Vorba Bogdanei, cand ma apuca de paste …
Am mai facut combinatia cu creveti, dovlecei, fettuccine si bere, cu tagliatelle, cu bigoli, cu paste Udon, ba chiar am si “chinezit-o”.
De fiecare data am schimbat condimentele si, mi se pare mie ca de data asta asa sunt cei mai reusiti, oricum, cred ca e ultima data pentru o perioada cand ma intalnesc cu combinatia asta, crevetii ii am de peste un an in congelator, i-am primit cadou de Constantin si Elena anul trecut, la cat s-au facut acum crevetii, pas la astfel de retete. Asadar sa vedem cum m-am bucurat de ei de data asta.
Am folosit Taglerini, pentru ca fierb repede, cum toate ingredientele se gatesc rapid, am facut tzaka paka totul. Deci am adunat asa: creveti, dovlecei, paste, patrunjel, usturoi, ardei iute uscat, ulei de masline si, la final, mai mult ca sa deglasez tigaia, am pus si putin vin alb. Nu e musai.
Intai am tras la tigaie dovleceii in ulei de masline (timp in care am curatat crevetii si am tocat ce era de tocat).
Am adaugat totul, mai putin pastele pe care le-am pus separat la fiert, am invartit si rasucit pana s-au facut crevetii, doua, trei minute, ca nu vrem sa mancam cauciuce, e pacat sa nu ramana fragezi.
Fireste ca am potrivit de sare si piper si, la final, am adaugat pastele si putin vin.
Bai si daca nu am fugarit tigaia si farfuriile dupa soare, de m-am plictisit, as fi putut deschide geamul sa scot vasele la lumina, dar parca pot de tembeli? Stau geana sa vaza ce fac, iaca mozzarella.
Combinatia este geniala, dupa parerea mea, la revedere draga combinatie, ma cac in preturile crevetilor grasi si frumosi. Am savurat-o cu incetinitorul, sa nu uit gustul.
Si mi-am luat si o inghetata, ca mi-a facut pofta cineva. Si e buna. A fost.
Da, stiu, nu se compara cu inghetata facuta in casa. Cred, dar nu mananc decat eu din asta si nici nu am loc in congelator pana nu degrevez de-a binelea.
rororo