Tabouleh De Quinoa
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Reteta de astazi nu este despre o reteta in sine, ci despre o satre de primavara, o stare de visare, de dezmortire si de regandire a planurilor de viitor. Reteta de astazi este despre sanatate, viata, verde, despre revigorare. Trezirea simturilor i-as spune daca ar fi sa-mi permita asa o aroganta, insa “Pentru ca… SEO” atunci reteta de astazi este Tabouleh de quinoa, starea, insa, ramane aceeasi.
Imi plac diminetile tarzii, in care pot sa dorm mult de tot, cand R. deschide usor fereastra si aerul proaspat si viu al primaverii patrunde in casa, in ganduri, in suflet. Ma trezesc asa usor si fara sa deschid pleoapele inspir profund. E asa o prospetime si-o dragalasenie totodata. Iar clipele astea sunt atat de minunate, insa atat de rare:) din ce in ce mai rare… nu pentru ca R. nu ar deschide fereastra, ci pentru ca nu mai imi permit sa stau si sa ma intind, sa miros si sa simt. Cateva plete satene si un nasuc ma impunge sa ma trezesc, sa mergem sa plecam. E Miruna cea nastrusnica, care face ochii mari imediat ce simte ca dimineata apare si vine si sare in pat si hai sa mergem, hai sa mergem, unde mergem?… Ups, divagam de la subiect, opriti-ma
Deci, sa ne venim in fire si sa va povestesc putin despre reteta asta de tabouleh de quinoa, care este gata in maxim 30 de minute! Puteti sa scoateti ce ingredient nu va place sau sa adaugati altele, ideea e sa nu renuntati la patrunjelul verde si nici la quinoa, caci altfel nu ar mai fi vorba de tabouleh de quinoa.
Ingrediente pentru reteta de Tabouleh de quinoa
- * pentru 2 persoane ( portii rezonabile)
- 1 castravete
- 5 rosii cherry
- 1 legatura de patrunjel
- sucul de la 1/2 lamaie
- 50-70 gr quinoa
- 3 linguri ulei de masline
- sare de mare
Mod de preparare pentru reteta de Tabouleh de quinoa
In primul rand va trebui sa fierbeti quinoa. Nu va speriati si nu va impacientati, este o procedura extrem de simpla si rapida. Luati quinoa si o treceti printr-un jet rapid de apa rece, de robinet. Apoi o puneti la fiert in apa rece si cand ajunge la punctul de fierbere, dati focul la mic, acoperiti cu un capac si fierbeti vreo 10-15 minute pana ce boabelese umfla. Trageti de pe foc si scurgeti de apa in care au fiert.
Spalati patrunjelul verde si tocati-l. Spalati rosiile, castravetele si taiati-le bucati potrivite, rondele, felii.
Intr-un bol incapator amestecati rosiile, castravetele, patrunjelul verde si quinoa. Potriviti de sare, turnati usor uleiul de masline si frangeti intre degete o jumatate de lamaie. Amestecati si gustati. Simtiti gustul primaverii ce vine?
Pofta buna si revigorare imediata cu Tabouleh de quinoa!
Acest articol Tabouleh de quinoa apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.