Tabouleh Cu Vinete
Sursa Tabouleh cu vinete
articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In mod traditional salata tabouleh este o combinatie reusita de bulgur, rosii, castravete, patrunjel verde, ceapa, usturoi asezonata cu ulei de masline, sare si suc de lamaie.
Astazi, la sugestia Bucatareselor Vesele vom incerca ceva diferit pastrand la baza reteta clasica de tabouleh, dar adaugam ingredientul principal al concursului...vanata.
Rezultatul final este o salata grozava, fresh pe de o parte si satioasa pe de alta parte.
Pentru Tabouleh cu vinete avem nevoie de:
100 gr bulgur bio, 2 vinete mici, 200 gr naut bio, 2 rosii, 1 ceapa rosie, 100 gr branza feta, 2 catei de usturoi, 4 linguri ulei de masline, cateva fire de patrunjel verde, sucul de la 1/2 lamaie, sare
Punem nautul intr-o sita si il spalam bine. Il lasam peste noapte
intr-o craticioara cu apa. A doua zi il fierbem. Timpul de
fierbere este de aproximativ 2 ore.
In timp de nautul fierbe, pregatim vinetele. Taiem vinetele in fasii subtiri, le presaram cu sare si le lasam la scurs timp de 1 ora.
Zdrobim usturoiul si il amestecam cu uleiul de masline.
Ungem feliile de vinete cu amestecul de usturoi si le prajim intr-o tigaie fara adaos de grasime.
Punem
bulgurul intr-o craticioara, il acoperim cu 200 ml apa calda si il
punem la fiert la foc mic, avand grija sa amestecam in el pentru a nu se
lipi.
Intr-un bol mare rasturnam bulgurul, nautul, rosiile si ceapa rosie taiate cubulete si branza feta. Adaugam usturoiul (ramas de la vinete), sucul de lamaie si vinetele. Amestecam usor.
Decoram cu patrunjel verde.
Servim salata rece.
Pofta buna!