Tabouleh Cu Naut
Sursa Tabouleh cu naut
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
| ||
Nu stiu daca vi s-a intamplat sa cumparati o revista/carte cu poze frumoase, fotografii ce purtau promisiunea unor retete fabuloase, sa constatati mai apoi ca ingredientele nu se vor imprietenite si ca rezultatul este foarte departe de ceea ce fagaduia fotografia.
Cand dau peste cate o astfel de reteta ma gandesc ca genul acesta de experiente sunt un turn off sonor pt interesul unui incepator in aprofundarea tainelor bucatariei :)
La reteta de astazi ingredientele erau iarasi disproportionate si desi le-am ajustat destul de drastic se mai cereau putin retusate. Am sa scriu reteta cum am s-o fac a 2-a oara. Tabouleh-ul original se face cu bulgur insa in reteta de azi vom lucra cu cuscus-ul
100-150g cuscus + 2 linguri de coaja de lamaie + 3 rosii curatate de samburi si taiate cuburi+ 1 castravete mic curatat de samburi si taiat cuburi+ 1 ceapa mica rosie (sau 3 fire de ceapa verde)+ 4 linguri de patrunjel tocat marunt + o conserva de naut de 400g
- peste cuscus se toarna 250ml de apa clocotita, se adauga coaja de lamaie si se lasa sub capac pentru 10 minute pana apa e complet absorbita, cuscus-ul se tripleaza aproape in volum
- cuscusul racorit bine se amesteca cu restul de ingrediente
- pt servit pregatim urmatorul sos: 200g iaurt nature 0% + 2-3 linguri zeama de lamaie ori chitra + 3-4 frunzulite de menta tocata marunt (perfect se armonizeaza cu restul ingredientelor)