Tabbouleh
Sursa Tabbouleh
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
"Bucatarul curajos " si sarat al lunii iulie , prin Mihaela, ne-a propus spre realizare o salata care mie imi place foarte mult : tabbouleh.Si cum am facut-o de multe ori dar nu am postat-o,am profitat de prilej.
Tabbouleh este o salată libaneză la
origine,dar ea e prezentă în tot nordul Africii, făcută în mod tradiţional din
roşii, pătrunjel, mentă, ceapă, şi bulgur.Sunt diverse variante care înlocuiesc
spre exemplu bulgurul cu cus cus, cu deosebire in zona magrebiana.Mai poate conţine şi castraveţi, usturoi, salată
verde. În lumea arabă se serveşte în general ca antreu , făcând parte din ceea
ce se numeşte mezze ( o mulţime de mici gustări, ce preced felurile principale).
INGREDIENTE:
-3 roşii
-2 legături mari de pătrunjel
-frunzele de pe o crenguţa de mentă
-2 legături de ceapă verde
-1/2 ceaşcă de bulgur (sau cus-cus)
-o ceaşcă de apă
-sucul de la jumătate de lămâie mare
-3 linguri de ulei de măsline
-sare,piper după gust
MOD DE PREPARARE:
1.Se fierbe bulgurul în apă cu sare, la fel ca
şi orezul ,în proporţie de 1:2. Dacă folosiţi cus cus procedati conform
indicaţiilor de pe cutie.
2.Se toacă pătrunjelul, menta şi ceapa verde,
se taie cubuleţe roşiile, se pun între-un bol,se adaugă bulgurul, apoi uleiul
şi sucul de lămâie, sarea,piperul.Se amestecă
şi se serveşte.
Poftă bună !