Tabbouleh
Sursa Tabbouleh
articol scris de sweetgirlsrecipes.bl blog sweetgirlsrecipes.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tabbouleh face parte din "mezze" - aperitivul arabesc, desi, la inceput, era un fel principal libanez. Practic e o salata racoritoare cu rosii, menta, patrunjel si grau. Foarte, foarte mult patrunjel, asta venind de la o persoana care sa zicem ca nu e fana "patrunjel", adica e singurul fel de mancare in care nu ma deranjeaza prezenta lui.
Iata cantitatile, desi puteti sa le schimbati in functie de preferintele voastre:
- 110 g grau bulgur.
- 4-5 legaturi de patrunjel (eu pun doar frunzele)
- 2 legaturi / caserole / pungulite de menta cum le gasiti ambalate in hypermarket
- 6 rosii mari
- 2 cepe rosii
- 3 cepe verzi
- 150 ml ulei de masline
- 150 ml suc de lamaie proaspat stors
- sare si piper dupa gust.
Inmuiati graul 30-40 de minute in apa rece. Stoarceti-l apoi bine.
Taiati fin rosile, cepele, patrunjelul si menta.
Amestecati toate intr-un vas mare, adaugati uleiul si sucul de lamaie, sare si piper dupa gust.
Recomandari:
- Faceti salata in aceeasi zi in care o si serviti, dar lasati-o sa stea cam o ora inainte.
- Nu se ingheata.