Szechuan Stir Fry Noodles
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Sau mai exact, un, doi, trei, patru, noi si semipreparatu’.
Nu mai puteam de curiozitate sa vaz cum sunt “asiatismele” alea de la Lidl.
Mai ales ca pe eticheta nu era nimic foarte compromitator.
Cum aveam timp limitat la coada cratitei, ca se pusera oameni rai sa imi devalizeze ordinea dezordonata din bucatarie (stiam eu, de cand am auzit: ia si mie maica niste albitura, nu, nu imi place ciorba de oaie decat daca o fac eu … pus alte blablauri), zic iaca e momentul sa spargem figurile si sa ne dedam la acte ignobile: potol la plic.
Fac precum scria pe eticheta, pun apa clocotita, plicul. O aroma nedisimulata de vegeta cu vegeta si vegeta in aer, de am crezut ca mi se sinucid cilii din trompa neuterina.
Insist, amestec (pusesem si uleiul de arahide de la AFAF) si las sa scada.
Adevarul e ca taiteii aia aratau tare bine si aroma de vegeta s-a estompat.
Carliontii aia au prins tot sosul si s-au imbarligat promitator.
Nu am adaugat nimic fata de ce scria pe pachet, apa si ulei, intr-adevar, dupa ce s-au fript, gustul si mirosul s-au schimbat, chiar au fost buni de umplut o parte a stomacului.
Bine ca nu am mai pus sos de soia sau ardei iute, au fost sarati binisor si picanti la fel de bine. Per total nu sunt rai, sa vedem si cei in stil Thai cum se comporta, ca nu stiu de ce banuiesc eu ca va mai urma o tura de oareceuri, daca nu ma fac grataragiu sef azi, sigur.
Astept cu incredere comentarii gen: mvai, am sa incerc si eu, ce idee mi-ai dat, mmm, delicios. Amuzant la comentarii e ca pune cineva (nu bloggerii au aii vreo vina) cum fac si eu, amalgam de mai nimic, din amuzament, refolosire a celor ramase, chef de poze, habar nu am de ce, sa zicem o omleta, sau (memet stie) rosii cu branza. Ceea ce nu e rau deloc, imi plac pozele si poftele starnite de unele din ele. D’apai vin comentariile: ce idee, nu m-as fi gandit, bine ca mi-ai dat o idee. Bag sama in prostia mea e ca daca nu era netul si blogosfera ramanea lumea nemancata sau, mai rau, ca in reclama la cilit zbang sau la tigaia cu putza gaurita: daca nu zicea la TV aia ramanea cu buda jegoasa si gospodacele improscau in continuare ulei pe pereti.
Asa si la comentarii, mvai draga, daca nu punea nujcine fasole cu ciolan sau paine cu unt (zic din burta) ramanea boborul nemancat, fara idei delicioase.
Dar sa trecem si peste asta (daca nu dati cu mvai si like va desfiez, mi se infunda amorul propriu in oala cu ce va fi gatit azi si va ajunge partial la Casi).
Cum sunt cu bioritmul setat pe cel al potaii, dau o tura de cumparaciuni devreme. Si bine fac. Iacata ce au acumulat carnivorii, front de lucru pentru multe.
Aveam comanda de mici si pastrama de porc dar nu am rezistat, limba de vita e pe sezoane, sunt anotimpuri in care vitele se nasc fara acest muschi, pe bune, rasolul era asa roz bombon ca a sarit in plasa si de pastrama de oaie mai ca m-am impiedicat. Cine nu are bulgar … sigur are alti macelari buni. Sper sa ma delege azi grataragiu sef, ca primii niste snitele talpa, gustai niste ficatei carton, macar gratarul sa iasa fraged si zemos.
Din fundul “curtii” la vederea atator halci, pandeste periculos Dracula Retriever, achtung.
(s-a ascuns de poza si cand a scos capul dupa usa sa vaza daca a scapat, fleosc, un blitz cum a picat zumu‘, sa se invete minte)
rororo