Sushi
Sursa Sushi
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta e de la brinzica philadelphia, iar ingredientele sint urmatoarele:
- 4 foi de varza
- 100 g orez
- 100 g somon afumat
- brinza philadelphia un pachetel
- sare
- sos de soia
Fierbem al dente orezul in 300 ml apa cu un pic de sare, la foc mijlociu, pina va fi absorbita toata apa. Atentie, amestecati des sa nu se lipeasca. Eliminam partea mai tare a foilor de varza si intr-un alt vas cu apa si un pic de sare, cind apa da in clocot, fierbem foile de varza timp de citeva secunde. Le rasturnam intr-un vas cu apa rece, sau in chiuveta cu apa rece, le scurgem de apa, si cu servetele le tamponam bine, pina se usuca apa.
Acum trecem la asamblare. Luam o foaie de varza, punem orezul pe care l-am impartit in patru parti egale, il netezim frumos cu miinile umede (chiar ude bine, daca e nevoie le mai umezim), punem un strat de somon afumat si un bastonas de brinza (eu am pus brinza si am rotolat intii somonul cu brinza, apoi l-am pus peste orez), rulam bine foaia de varza cu tot cu orez, invelim (separat, cele patru "salamioare") in folie alimentara si le lasam la frigider cca 30 de minute.
Scoatem din frigider, eliminam folia alimentara si taiem rondele, asezam pe platou si acompaniem cu sos de soia.
Pofta buna !