Sushi Nori Cu Sparanghel Si Telina
articol scris de RawVeganJoy blog rawveganjoy
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi place mancarea orientala, in special cea japoneaza si indiana, dar si cea italiana si greceasca.
Zilele acestea mi sa facut dor de sushi. Asa ca am inventat raw sushi.
Ingrediente:
- castravete
- avocado
- morcov
- sparanghel
- ardei capia
- telina
- alge Nori
- sos de soia Nama Shoyu sau Tamari
- miere
- ghimbir
- hrean
- otet de mere
- sare de Himalaya
- Pasta de hrean se realizeaza din hrean ras, sare si otet.
- Ghimbirul se taie in feliute subtiri si se freaca cu putina sare (se poate marina inainte).
- Sosul de soia (nama Shoyu sau Tamari) se amesteca cu miere de albine.
Castravetele, avocado si morcovul se taie fasii foarte subtiri, sparanghelul se taie in patru bucati pe lungime si telina se rade. Impreuna se aseaza pe Algele Nori, iar apoi se ruleaza cu ajutorul unui covoras de bambus. Dupa care se imparte fiecare rulou in bucati de aproximativ 4 cm.
Se servesc cu sos de soia, ghimbir si hrean.