Sushi (maki-sushi)
Sursa Sushi (Maki-sushi)
articol scris de Retetegg blog retetegg.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi am gasit in sfarsit foi Nori (la Mega Image) si am reusit sa fac sushi-ul mult asteptat. Imi doream foarte mult sa incerc sushi acasa, iar de ziua femeii (mamei) am reusit sa pregatesc o cina deosebita cu un preparat deosebit!
Initial mi se parea greu de pregatit (cel putin tehnica aceea de rulare a foilor Nori care sunt asa de fragile cand le scoti din pachet:) ), insa e mult mai simplu in realitate, devine chiar distractiv, iar rezultatul final merita pe deplin!
Am folosit:
Initial mi se parea greu de pregatit (cel putin tehnica aceea de rulare a foilor Nori care sunt asa de fragile cand le scoti din pachet:) ), insa e mult mai simplu in realitate, devine chiar distractiv, iar rezultatul final merita pe deplin!
Am folosit:
- 1 pachet de alge Nori, 250 gr orez, 200 gr somon afumat, felii subtiri de morcov fiert si de castravete, sos de soia, 2-3 linguri otet de vin, 1 lingura de zahar, sare.
Am pus orezul la fiert iar spre final am adaugat sare, zahar si otet. Am oprit focul atunci cand orezul a devenit consistent. L-am lasat apoi sa se raceasca.
Fiindca nu am avut betisoare de bambus pe care sa rulez foile nori, am improvizat cu un suport din plastic.
Am asezat pe acesta o foaie nori, pe foaie am intins orez uniform, am adaugat somon taiat bucati mai lungi, castravete si morcov.
Am rulat cu ajutorul suportului de plastic.
Cu un cutit umezit am taiat rondele de grosime potrivita.
Am servit maki-sushi cu sos de soia. De asemenea, se poate servi si cu wasabi.
Pofta buna ( 好胃口) !