Sushi Cu Somon Afumat
Sursa Sushi cu somon afumat
articol scris de hai-sa-bucatarim.blo blog hai-sa-bucatarim.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Poate aveti chef in weekend de ceva deosebit...un sushi merge de fiecare data si va da pe spate chiar si cel mai "sofisticat" musafir...
Ingrediente necesare 4 portii
175 gr orez cu bobul lung
2 linguri otet
4 lingurite zahar cu granulatie fina
1/2 lingurita sare
2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi)
60 gr somon afumat
1/2 castravete taiat fâsii subtiri
Pentru garnitura
pasta de wasabi
sos de soia
ghimbir murat
Mod de preparare:
1 Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
2 intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
3 Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
4 Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.Author:FdX