contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supele Si Ciorbele - Observatiunile Pe Subiect Ale Doamnei Comsa (ii)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


cc whole room web
 
Ce, credeati ca am terminat? No, mai sunt ceva secrete de scotocit.

"Lucrul principal al prepararii supei este ca, carnea sa fiarba incet si oala sa fie intotdeauna acoperita. Supa pusa odata la foc, nu trebuie sa-i mai adaogam apa si nici sa intrerupem fierberea, caci fierband incet si acoperita n`are sa scada deloc. Afara de cele amintite, pana aici mai avem de observat ca taieteii, frecateii, etc., sa fie fierti in supa, numai cateva minute inainte de a fi serviti la masa, lasandu-i sa dea numai de 2 - 3 ori in clocot.
La prepararea galustelor, de multe ori neavand unt, suntem nevoiti sa intrebuintam untura de porc; la astfel de ocaziuni, sa lucram cu o cantitate mai mica de untura decat ar fi cea de unt, asa d.e. in loc de o lingura si jumatate de unt, vom lua numai o lingura de untura.
Carnea pentru supa, sa nu o spalam niciodata, cu numai o radem (sgariem) cu cutitul, apoi bine stearsa cu o carpa curata, caci prin spalarea carnii cu apa calda, sau rece, se pierd multe substante nutritoare, din ea.
Un obiceiu rau putem observa la unii, ca inteapa carnea cand fierbe, cu scop ca sa iasa tot sucul din ea, prin o astfel de procedare, ramane atoasa, tare si fara nici un gust, iar cu sucul iesit in supa, am castigat foarte putin.
Cand fierbem supa, niciodata sa nu o saram prea tare caci ramanandu-ne si vrand sa o pastram pentru alta zi, ea se acreste si este mai sarata." (din fericire, intre timp, s-a inventat frigiderul. Iupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!)

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com