Supa Toscana Cu Fasole Si Rozmarin
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tuscan White Bean Soup with Rosemary, supa de pe blogul Mihaelei. Cum spuneam, supa mea difera foarte putin de cea a Mihaelei. *Am folosit niste fasole maruntica uscata, de la mama din gradina. Am înmuiat-o peste noapte, iar a doua zi am fiert-o în apa cu legume de supa. Adica o ceapa, un morcov, o radacina de patrunjel si o bucatica de telina. Nu am avut cimbrisor proaspat în casa, doar uscat. Si pentru ca supa mi se parea asa golasa pîna la adaugarea boabelor de fasole, am adaugat o bucatica de ardei rosu si doua tije de telina. În rest, am urmat reteta pas cu pas.
Ingrediente:
- fasole alba, fiarta*
- 100 g speck italienesc
- 1 ceapa rosie, tocata
- sare si piper din rîsnita
- 3 catei de usturoi, dati pe razatoare
- 1,2 l supa de pui
- 2 frunze de dafin, proaspete
- 2 ramurele rozmarin
- cimbrisor uscat
- 50 ml frisca lichida
- 40 g parmezan ras
- 1 lingura ulei de masline
Am avut o felie groasa de speck italienesc, pe care am taiat-o fidelute mai groabe.
Se rumeneste sunculita într-un strop de ulei, apoi se da deoparte. Se adauga ceapa tocata,
se presare putina sare si piper proaspat rîsnit, se caleste pîna se înmoie,
iar în final se adauga si usturoiul, calind mai departe 1-2 minute pe foc lejer.
Se adauga supa, fasolea fiarta, frunzele de dafin, rozmarinul si cimbrisorul.
Se fierbe maxim 15-20 minute dupa ce începe a clocoti usor.
Se îndeparteaza frunzele si ramurelele (în cazul meu si tijele de telina + ardeiul rosu),
se adauga smîntîna si parmezanul si se mai las ape foc 2-3 minute,
timp în care se poate degusta si potrivi de sare si piper daca mai e nevoie.
Se serveste cu sunca rumenita, presarata deasupra si o bucata de pîine proaspata, crocanta.
Multumim pentru reteta de supa. A fost delicioasa!