Supa Talharului
Sursa Supa talharului
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca tot zice ca se intoace frigul pe plaiurile noastre mioritice, de unde credeam mai deunazi ca am scapat de iarna, supa talharului, e numai buna. Nu stiu de ce se cheama asa, pare a fi o supa de provenienta ungureasca, am gasit-o pe blogul drag mie,al Bucatareselor Vesele.Este o supa aromata, usor picanta si foarte consistenta, potrivita pentru zilele friguroase.Cu toata "consistenta" ei, va spun cu mana pe inima ca merita incercata.Din cand in cand in cand cred ca ne putem permite cate o extravaganta culinara de tipul asta.
INGREDIENTE :
-150 g slănină afumată
-200 g cârnaţi ardeleneşti,picanţi
-250 g ciuperci feliate
-o ceapă mijlocie tocată
-2-3 morcovi medii tăiaţi cubuleţe
-2 rădăcini pătrunjel mai mici tăiate cubuleţe
-o ţelină mică tăiată cubuleţe
-2 gălbenuşuri de ou
-300 ml smântână
-1/2 linguriţă cimbru
-4-5 frunze salvie verde sau 1/2 linguriţă
salvie uscată
-o frunză de dafin,
-2 l supă de carne (eventual făcută dintr-un
cub)
-o linguriţă boia dulce
-1/4 linguriţă piper măcinat,
-2 căţei usturoi
-sare după gust
-o mână de tăieţei
MOD DE PREPARARE :
1.Slănina se taie cubuleţe şi cârnaţii se taie
rondele
2.Se prăjeşte slănina,apoi se scoate şi se
rezervă pentru mai tarziu
3.În untura lăsată de slănină, se căleşte
ceapa şi apoi legumele tăiate cubuleţe( mai puţin ciupercile)
4.Se adaugă apoi cârnaţii, ciupercile feliate,
cimbrul, salvia, sare, piper se mai lasă la călit câteva minute,apoi se adaugă
boiaua, mai călim un minut şi stingem totul cu supă de carne.
5.Se adaugă bucăţelele de slănină
prăjite,foaia de dafin, se lasăm să dea câteva clocote
6.Se adaugă tăieţeii şi se lasă să se fiarbă
în supă
7.Se amestecă smântâna cu gălbenuşurile si se
adaugă gradual supă caldă în acest amestec până îl aducem la
temperatura supei din oală, dupa care se
adaugă amestecul de oua în supă, la fel şi cei 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi se mai dă un
clocot
Poftă bună !