Supa Simpla De Legume Foarte Taraneasca
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Inca e august dar legumele de toamna sunt multe si bune, asa ca, daca suntem numai in doi, am facut ceva simplu de tot (ma rog, suntem mai multi care ne dam la zemuri ca si agaporno si potaia scot strigate de lupta, dal nu le pun la persoane).
Am mai avut o rosie din aia buna, careia o sa ii duc dorul, a facut toti banii in supa.
In rest, banalitati, taiate cat mai ghiolbaneste posibil: ceapa, telina, morcov, ardei iute, ardei gras, toate inabusite in propria lor zeama cu putina sare.
Dupa ce au lasat zeama am pus si un cartof si o mana de fasole verde.
Am acoperit cu apa si am lasat la fiert (daca alegeti sa puneti rosia de la inceput, ca mine, pentru culoare, vedeti ca legumele fierb putin mai greu).
Daca va zic doar ca asta e toata reteta dati cu pietre? Ei bine, asta e. Sansele ca sa iasa la fel de buna iarna nu sunt prea mari, acum sunt legumele bune de tot.
Avem si varianta dreasa cu smantana si otet de tarhon.
Si varianta dreasa cu “crutoane moldovenesti” (drepturile de autor ii apartin Mirelei de pe Culinar).
Si cam asta e tot. Apropos de ce am scris mai devreme, mi-am amintit de o melodie a celor fara zahar pe care o sa o pun imediat, dar si de un episod din Seinfield cu “soup nazi”. Cred ca daca as putea mi-as face si eu un local numai si numai cu supe. Si sa pot spune unor celebritati: no soup for you ))