contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Semi Crema De Conopida

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am invatat reteta acesta in urma cu vreo 7 ani, uitandu-ma la televizor, la o emisiune de gatit. Si de atunci o gatim mereu. De fiecare data e altfel. Acum am mai imbunatatit-o si am descoperit ca ne place cu paine prajita cu usturoi.

O conopida nu prea mare, un morcov, un patrunjel radacina, o felie de telina, o ceapa, un cartof mai maricel. Smantana, un ou, o cana de lapte. Sare si alte condimente. Marar si patrunjel. Unt si ulei.
Jumatate de morcov l-am dat pe razatoare si la-m calit impreuna cu ceapa in putin unt cu ulei. Am pus celelate legume, intregi, sa fiarba si le-am potrivit gustul de sare. Cand au fiert, le-am scos si le-am pasat, apoi am pus piureul inapoi. Noua ne place sa mai ramana si ceva bucatele de legume, de aceea e o semi-crema. Am pus un pahar de lapte. Cand a dat iar in clocot, am pus ou batut cu smantana. La sfarsit marar si patrunjel.
Am servit cu paine prajita cu usturoi si telemea rasa.