contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Rece De Rosii In Straturi (layered Cold Tomato Soup)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Poate v-am mai spus pana acum, supa de rosii e preferata mea. Pe blog am deja vreo 3 modurri de a o gati. In vara asta cred ca am facut-o de vreo 10 ori. Buna, gustoasa, dar incepuse sa fie plictisitoare. Prin urmare, la un moment dat a aparut necesitatea :P de a face o reteta noua. Cate ganduri, cate framantari, moaaama ce greu e sa fii blogger culinar! :))))
Ce a iesit e un fel de supa fusion, pentru ca pe langa rosii am pus si avocado, alta minunatie pe care as manca-o zilnic, Sunteti curiosi sa aflati reteta?

Supa de rosii in straturi
Ingrediente:
  • 3 kg de rosii
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 bucata de telina
  • 1 radacina patrunjel/pastarnac
  • 2-3 linguri de otet de vin alb
  • 2 avocado coapte bine
  • 100 g smantana
  • 1 lamaie, sucul
  • 2 linguri oregano verde, tocat
  • sare, piper dupa gust

Cum se face:
  • Se dau rosiile prin masina speciala si se obtine suc de rosii. Acesta se fierbe impreuna cu morcovii, 2 cepe, telina si patrunjelul, pana ce scade foarte mult si se ingroasa bine. Fierberea se face la foc mediu si poate dura cateva ore bune. Se amesteca cu sare si piper dupa gust. Se pune si 1 lingura de oregano. Se lasa supa (care e mai mult un piure) sa se raceasca bine. In final se amesteca cu otetul, dupa gust.
  • Avocado se taie bucatele si pune intr-un blender impreuna cu sare si zeama de lamaie. Din el se face un piure. Se amesteca cu smantana si se pune la rece.
  • Pentru servit, se folosesc pahare mai mari, transparente (ca cele de whisky). Se pune un start de avocado, apoi un strat de supa de rosii. Deasupra se presara din abundenta ceapa tocata mic si restul de oregano.