Supa Rece De Legume – Gazpacho
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Cred ca este cea mai cunoscuta reteta de supa cruda. Insa diferenta intre reteta mea si cea originala este aceea ca supa de fata nu contine miez de paine si usturoi (ceapa mi s-a parut suficienta). Doar legume bine coapte, apa si sare. Simplu si buuuuun!
Supa se face in exact 5 minute si este deosebit de aromata, racoritoare si satioasa. Perfecta pentru astfel de zile caniculare.
Cateva secrete pentru reusita supei sunt:
- legumele sa fie bine coapte (si ideal ar fi sa alegeti legume de pe piata, mai aromate si mai sigure decat cele din magazine)
- apa sa fie cat mai rece, eventual puteti adauga cateva cuburi de gheata
P.S. Reteta este cu dedicatie pt Ralu :)
Supa rece de legume – gazpacho (pt 2 persoane)
- 1 avocado
- 2 rosii
- 1 castravete de gradina curatat de coaja
- 1 ceapa verde mai mare
- 1/2 ardei
- 400 ml apa rece
- sare, piper
Se curata si se taie legumele in bucati potrivite, se pun in blender impreuna cu apa si condimentele si se mixeaza pana rezulta o crema fluida. Se serveste de indata cu piper proaspat macinat.