contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Rapida De Chimen Cu Ochi Moale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Despre supa de chimen ( care intre noi fie vorba, e de o bunaciune mmmm-mmmmm ) am mai scris pe blog...
Am sa scriu si cum am facut aceasta supa rapida, pentru ca e un pic diferita si se prepara muuult mai repede.
Pregatiti-va  si hai s-o preparam :
Curatati si taiati in jumatate o ceapa medie. Puneti ceapa impreuna cu o nuca de unt si 2 linguri de ulei sa se caleasca in oala in care urmeaza sa faceti zama ( maxim 500 ml de om ;)  )
Cand auziti ca sfaraie (dupa cca 2 minute) intoarceti ceapa si adaugati doua linguri de chimen macinat. Lasati chimenul sa sfaraie impreuna cu ceapa maxim un minut la foc molcut (mic ) .
Adaugati apa fiarta  si lasati zama sa clocoteasca cca 15 minute.
Luati  de pe foc si strecurati supa intr-o alta oala. Sarati-o dupa gust.
Acuma...faceti ochiurile in supa , astfel:
Spargeti oul si lasati-l sa se prelinga incet in zama clocotita. Lasati-l pret de un minut, dupa care verificati, ridicandu-l pe  lingura cu gauri, daca e destul de coagulat.
Daca vreti sa fie mai tare il mai lasati, daca insa vedeti ca albusul s-a coagulat imbracand elegant galbenusul, il scoateti frumos intr-o farfurie .
Procedati la fel cu toate ouale pana epuizati toti comesenii :)
Curatati  supa de bucatelele de ou dezlipite in timpul operatiunilor descrise mai sus .:)
Intr-un castron puneti 4-5 linguri de smantana fermentata....luati cu polonicul zama fierbinte si folosindu-va de un tel, diluati cu grija smantana.
Abia dupa ce e bine amestecata cu zama, turnati-o in oala ( ca sa nu se branzeasca. )
Cand serviti supa, puneti mai intai cate un ou in farfurie, peste care turnati zama dupa pofta inimii.
Adaugati in farfurie crutoane/ perlute de paine prajita sau corn moale.
E divina !!! :)


Incercati-o si....mai vorbim ! ;)