Supa Rapida De Chimen Cu Ochi Moale
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Despre supa de chimen ( care intre noi fie vorba, e de o bunaciune mmmm-mmmmm ) am mai scris pe blog...
Am sa scriu si cum am facut aceasta supa rapida, pentru ca e un pic diferita si se prepara muuult mai repede.
Pregatiti-va si hai s-o preparam :
Curatati si taiati in jumatate o ceapa medie. Puneti ceapa impreuna cu o nuca de unt si 2 linguri de ulei sa se caleasca in oala in care urmeaza sa faceti zama ( maxim 500 ml de om ;) )
Cand auziti ca sfaraie (dupa cca 2 minute) intoarceti ceapa si adaugati doua linguri de chimen macinat. Lasati chimenul sa sfaraie impreuna cu ceapa maxim un minut la foc molcut (mic ) .
Adaugati apa fiarta si lasati zama sa clocoteasca cca 15 minute.
Luati de pe foc si strecurati supa intr-o alta oala. Sarati-o dupa gust.
Acuma...faceti ochiurile in supa , astfel:
Spargeti oul si lasati-l sa se prelinga incet in zama clocotita. Lasati-l pret de un minut, dupa care verificati, ridicandu-l pe lingura cu gauri, daca e destul de coagulat.
Daca vreti sa fie mai tare il mai lasati, daca insa vedeti ca albusul s-a coagulat imbracand elegant galbenusul, il scoateti frumos intr-o farfurie .
Procedati la fel cu toate ouale pana epuizati toti comesenii :)
Curatati supa de bucatelele de ou dezlipite in timpul operatiunilor descrise mai sus .:)
Intr-un castron puneti 4-5 linguri de smantana fermentata....luati cu polonicul zama fierbinte si folosindu-va de un tel, diluati cu grija smantana.
Abia dupa ce e bine amestecata cu zama, turnati-o in oala ( ca sa nu se branzeasca. )
Cand serviti supa, puneti mai intai cate un ou in farfurie, peste care turnati zama dupa pofta inimii.
Adaugati in farfurie crutoane/ perlute de paine prajita sau corn moale.
E divina !!! :)
Incercati-o si....mai vorbim ! ;)