Supa Parmentier
Sursa Supa Parmentier
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Adica supa de cartofi. Foarte simpla, cu foarte putine ingrediente, delicioasa si buna de iti incalzeste sufletul in orice zi friguroasa! :)
Ingrediente
aproximativ 750 gr cartofi
1 ceapa
2 linguri de unt
1 galbenus
3 linguri mari de smantana
patrunjel tocat fin
sare
crutoane
Curatati cartofii si ceapa, ii taiati cubulete si ii puneti intr-o oala de 2 litri. Umpleti oala cu apa, puneti pe foc si lasati sa fiarba pana se inmoaie cartofii.
Luati de pe foc si pasati supa, pana aveti o crema perfecta.
Puneti oala din nou pe foc mic.
Bateti galbenusul cu smantana si adaugati-l la supa.
Cand supa da in clocot, puneti untul si patrunjelul (eu am pus un cubulet, asa cum le-am inghetat din vara).
Serviti cu crutoane!♥