contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Noastra Cea De Toate Zilele …

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

… da-ne-o noua Doina. Urmatoarele doua retete, le voi pune separat, sunt facute cu aportul prietenei Doina care a donat.

De ce a noastra? Pai din oasele de vaca (foarte batrana, fara brau de lana, ca nu a cazut carnea de pe oasele-i osteoporotice nici dupa doua ore si jumatate de fiert la kukta) am facut o zama superconcentrata pe care am impartit-o echitabil: jumatate noi, jumatate potaia.

Asadar am pus la fiert oasele, cartofi noi (nu ma intereseaza ce si cum se flescaie sau zdobeste, ca la final tot le iau la “piureiat cu piureiatorul), ceapa, morcov, telina, ardei. Am strecurat si am pus apa peste supa, aceasta fiind asezata strategic in doua oale, mai mare pentru Casi, mai mica pentru noi.

Am zdrobit legumele, am scos cata carne am putut de pe oase. Carnea la casi, legumele jumi-juma in zeama fiecareia. La ea am pus orez, la noi Erős Pista si ceva pasta de rosii (cam gri zeama de vita si mi-a placut mult asa), plus paste proaspete.

Mancarea Casandrei a fost gata de aseara, deci poza e in bezna.

Zama noastra (iute bai Erős Pista aia) abia de dimineata am pozat-o, cand era rororo afara.

Am pus cam multi taitei, dar mie imi plac, strelicii, merg la don Puiu.

Ce sa va zic, ca rezumat, fierbeti gramada legumele cu carnea, separati, puneti iutica si pasta de tomate si taitei plus legumele, zdrobite sau nu. Si nu uitati sa impartiti cu potaia, daca nu va primeste in raiul uman, poate va pune o pila la raiul cainilor. rororo