Supa Miso
articol scris de RawVeganJoy blog rawveganjoy
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 2-3 linguri pasta miso
- 4 cani apa de izor, la 40 de grade C
- 1/2 cana alge arame/wakame, hidratate in apa cateva ore
- 1 lingurita ghimbir ras
- 3 catei de usturoi tocati marunt
- 6-7 ciuperci shiitake uscate, hidratate (cateva ore) in apa cu 2 linguri sos de soia, Tamari/Shoyu si apoi taiate in felii foarte subtiri
- 1 ardei rosu taiat cubulete mici
- 1 cana cu praz, partea verde, taiat rondele fine
- (facultativ) 1 cana nuci braziliene, hidratate cateva ore in apa de izvor , si taiate felii
Se amesteca pasta miso cu putina apa calduta, apoi se aduga usturoiul , ghimbirul, algele, 1 ceasca de apa si se amesteca totul in blender. Se adauga restul de apa si se mai amesteca putin. Se toarna supa intr-un castron si se adauga restul ingredientelor. Putem sa pastram si cateva alge nemaruntite si sa le adaugam la sfarsit, intregi, in supa.