Supa Miso, Cartofi Noi, Zambetele Lui Romeo
articol scris de ioana_bogdan1 blog mononoke-kitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
un ardei gras si un morcov, feliate fin,
ciuperci shiitake cine are, eu am pus urechi-de-lemn, taitei,
fileuri de cod, pasta miso o lingura sau
Am pus in supa ghimbirul, mirinul si ardeiul iute, iar cand au inceput sa fiarba am dat focul mic si le-am lasat cinci minute, dupa care am adaugat morcovul, ardeiul gras, ciupercile si taiteii
si am lasat pe foc moderat inca trei minute. Au urmat pestele si pasta miso, pentru alte doua minute, apoi am impartit supa in boluri
si am "ornat" cu ceapa verde. De repetat oricand.
Cartofii noi
la cuptor cred ca n-au surprize pentru nimeni.
Se pun cartofii fierti intr-o tava, unsi cu ce ne place (ulei, sos de smantana cu branza) si presarati cu tarhon, marar, sare, piper, se lasa la cuptor pana se patrund
si se mananca!
Zambetele lui Romeo
sunt inventate, se spune in "Povestioare si retete culinare'', a Simonei Fasuleo, de un cofetar italian extrem de priceput. La un moment dat, el dispare fara urma si, abia dupa multi-multi ani, un consatean de-ai lui jura ca a gustat din "Zambetele lui Romeo" pe o insula pierduta in ocean. Intreband cine e autorul, i se raspunsese: "Un calugar budist."
250g faina, 250g unt, 100g nuca de cocos rasa, un ou (facultativ), 150g zahar, coaja rasa de la o lamaie. Punem untul la inmuiat intr-un loc caldut, apoi intr-un castron, in care il batem cu zaharul. Adaugam oul, coaja de lamaie, nuca de cocos si faina, facem o coca rapida si o lasam la frigider cel putin o jumatate de ora.
Dupa ce s-a intarit, facem din ea niste bile pe care le turtim putin pe mijloc si le asezam in tava. Biscuitii cresc in timpul coacerii, asa ca trebuie sa fie distantati. Se tin la cuptor timp de circa 15 minute, la o temperatura joasa.
Sunt foarte aromati, usori si merg de minune la o cacao, budista sau nu.