Supa Minestrone
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Aceasta supa este o mancare traditionala italiana, insa difera ca mod de preparare de la o bucatarie la alta. Stiti cum se spune: “cate bordeie atatea obiceie”. Important este ca supa este una satioasa, bogata in vitamine si foarte gustoasa. Iata varianta lui Haplea, cu carne de pui.
Ce iti trebuie pentru 4-6 portii (poza 1)
- 500 gr piept de pui
- 2 dovlecei
- 2 cepe
-300 gr rosii (am folosit rosii cherry congelate)
-100 ml ulei de masline
- amestec de legume (fasole, morcov, ardei gras, praz, baby corn (porumb tanar stiulete)
- o mana paste fainoase (am folosit taieti de casa)
- 1 foaie de dafin
- sare, piper, delikat, boia iute, busuioc, cimbru
Plan de lucru:
- spalam si taiem carnea de pui cubulete, apoi o punem la fiert (poza 2). Cand incepe sa fiarba, fiti atenti: trebuie adunata spuma (poza 3)
- Apoi adaugam legumele si uleiul de masline (pozele 4 si 5). Lasam sa fiarba aproximativ 20 minute, apoi adaugam condimentele (poza 6), rosiile (poza 7) si pastele faionase. Mai lasam la fiert 10 minute.
Daca vreti sa aiba o consistenta mai densa mai lasati pe foc.
- Pofta mare! (poza 8 )
Timp de preparare: 50 de minute
Pret: 4 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: B. Supe/Ciorbe