Supa Minestrone
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Pe cate site-uri sau bloguri veti cauta aceasta reteta, atatea variante veti gasi. Explicatia este in fond simpla pentru ca supa Minestrone este o supa italiana traditionala care semnifica o supa bogata, cu multe ingrediente. Asadar tipul exact de ingrediente este mai putin important. Insa, in general, din supa minestrone nu lipsesc fasolea, ceapa, morcovii sau rosiile.
Iata insa cum am facut-o eu.
Ingrediente
2-3 cani boabe de fasole alba fierte
300 gr sunca de porc tocata marunt
2 cepe mari
1 praz
4 rosii
2 morcovi
1/2 varza taiata fasiute
patrunjel verde
cimbru
busuioc
sare, piper
putin parmezan pentru servit
In primul rand am pregatit ingredientele - le-am tocat si am fiert separat fasolea.
Am calit ceapa impreuna cu sunca de porc, am stins cu apa si am adaugat legumele sa fiarba.
Cand s-au fiert morcovii am adaugat varza si boabele fierte de fasole. Am potrivit la gust si am adaugat ierburile aromatice.
Am servit cu putin parmezan presarat deasupra - detaliu care ii da o aroma deosebita!