Supa Frantuzeasca De Ceapa
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 30 minute
Cantitate : 2-4 portii
Ingrediente
- 4 cepe, feliate subtire
- 1 lingurita frunze uscate de rozmarin, maruntite
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita zahar
- sare si piper, dupa gust
- 600 ml zeama de supa de vita
- 2-4 felii de paine prajita
- 25 gr branza cheddar rasa
Preparare
- Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul.Adauga in tigaie, rozmarinul maruntit, 1 lingurita zahar, sare si piper, dupa gust.Caleste totul pana cand ceapa se caramelizeaza, aprox.15 minute.Adauga 600 ml zeama de supa de vita si lasa totul la fiarba 10 minute.
- Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Aseaza feliile de paine prajita intr-o tava, presara-le cu branza cheddar rasa si da-le la cuptor 5 minute pana cand branza s-a topit.
- Serveste supa cu feliile de paine prajita cu branza.