Supă Elvețiană
Sursa Supă elvețiană
![Didona157](/images/avatars/nopicture.jpg)
articol scris de Didona157 blog aromele.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Rețeta de bază
Se face cu 3 grupe de alimente:
fasole boabe
orez/grâu/paste
rădăcinoase, ceapă, cartof
La acestea se adaugă și alte legume de sezon.
Mod de preparare:
Se fierbe o ceașcă de fasole și una de arpacaș.
Cât fierb acestea, pregătim restul legumelor, adică le tăiem pe toate mărunt, ca la salata boeuf.
Punem la fiert circa 2 l de apă, cu o ceapă tocată mărunt, rădăcinoase ( morcovi, pătrunjel, țelină) și 2 cartofi (se pun de la început, pentru că va ieși amidonul din ei ).
![](https://3.bp.blogspot.com/-iPq2_SiwhVs/T0qJ4Dx7RdI/AAAAAAAAEnM/I_Tdb7ABYDs/s400/DSC01961.jpg)
Mai târziu putem adăuga dovlecel, conopidă etc.
Când sunt fierte, se adaugă și un gogoșar (ardei) proaspăt sau conservat, fasolea fiartă și arpacașul. Se lasă să clcotească împreună, se potrivește de sare, de zeamă - la nevoie, se mai adaugă apă, se pune și puțin ulei și verdeață.
Se servește cu cașcaval ras sau cuburi, deasupra (sau o brânză asemănătoare).
![](https://2.bp.blogspot.com/-IRa5JxPOCGk/T0qJ2SI_8KI/AAAAAAAAEnE/WGo5-YENQFk/s640/DSC01963.jpg)
Se poate face cu orez în loc de grâu.
Supica e gata și așteaptă înfrigurații - încă era iarnă..........
![](https://4.bp.blogspot.com/-eqEjeJU8Glc/T0qKKtASF4I/AAAAAAAAEnU/DwENyshWAZo/s640/DSC01930.jpg)