contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Din Legume De Sezon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


ok, tre sa va zic ca desi gatesc, io nu stiu exact care e definitia supei si a ciorbei. :D (dilema lamurita mai tarziu)
supa io ii zic de obicei la zeama clara fiarta din carne si la celelalte zemuri cu baza de supa de carne. iar ciorba zic la zemurile care la care baza este din legume calite/fierte, fara carne, in care uneori se mai adauga si smantana sau se acresc. asta de obicei, ca mi se intampla sa le si amestec :P
mai jos va prezint o Supa din legume de sezon
cantitati nu dau chiar exact, e dupa preferintele fiecaruia.
Am folosit:
* oase de pui si cateva bucati de de pui (piept, spate, orice)
* 3-4 morcovi
* aprox 1/2 capatana de varza
* 1 conopida mica
* mazare (cat mai multa cu atat mai bine in cazul meu
* cateva frunze de usturoi verde
* patrunjel, marar, leustean
* sare
* putin ulei
* paste tip galuste de gris (ceva nemtesc, paste de gris)
Carnea si oasele de pui se fierb in apa cu sare.
In alta oala in putin ulei se calesc morcovii taiati feliute.
Dupa ce s-au calit, se adauga aprox 2 litri de supa de pui (sau 1 litru supa + 1 litru apa), varza taiata fideluta, conopida rupta pe buchetele, se sareaza si se lasa sa fiarba vreo 5 minute.
Apoi se pune si mazarea, frunzele de usturoi si restul verdeturilor.
Se lasa sa fiarba vreo 10-15 minute sub capac.
Io zic ca pastele/galuscutele au fost in plus, supa iese destul de groasa si fara, dar mami a pus pt ca lor asa le palce. Deci daca vreti sa puneti si ceva taitei/paste/galuste, procedati ca la orice alta supa.
Supa se serveste cu patrunjel proaspat tocat.
Photobucket


Articol recomandat de testdaiana1.blogspot.com