contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Vitel Cu Taitei De Casa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Reteta este absolut simpla si, recunosc, mancai o farfurie.

Pasul unu, se trimite centura neagra la Obor: ia si tu vreo doi ardei. Ca de obicei, cica am dat trei lei si mi-a dat aia tot ce avea pe taraba si iaca, ma trezesc frumusel cu peste trei kile de ardei grasi si frumosi, ba mai mult, ardei potop.

Congelat, calit, pus la ciorba, potop, ce mai. Ca sa nu ma las mai prejos, ma intalnii cu o doamna la Mega, centura mov la cumparaturi, adica eu, avu vreme sa intre scurt si, bai asta deja nu e de cunostinte, e de bafta, ce gasesc in cosul cu doua la pret de una?

Specialitati la care pofteam de mult, jumi juma facute cu cineva, am facut o investitie bestiala, da, cred ca expira maine, daca nu au alta problema calitativa, dar nu pot renunta ceva la jumatate de pret.

V-am mai zis de produsele de la Gusturi Romanesti, pastramele mai ales, bune rau. Are vreo 80 de grame pachetul, 5 lei si nu stiu cat, la jumatate de pret, bengos.

Asadar o zi incununata de succes(e). Ardei cat sa trec iarna, delicii la pret de dumping cat sa trec luna, ca toate se pot congela. Super.

Ca sa revenim la ciorba noastra, de fapt supa de vitel cu taitei de casa, se procedeaza asa (punctual):

- se fierb oase de vitel si o ceapa;
- lipsa chef, dinte, pauza gaura, ramane zeama in frigider, asa chioara vreo doua zile;
- se ia taurul de coarne, respectiv vitelul fiert, se ia seul de deasupra;
- se calesc legume, mult ardei, ceapa verde, telina, morcovi, varza, calit in ce am adunat de pe zeama, da?
- se pun toate la un loc, am mai pus si niste conopida din congelator, am lasat sa fiarba, am dres de sare, piper, iuteala, patrunjel.

The End.

Na, ca mai sa uit sa va spun cum fac eu taiteii de casa. Ii iau din raft si ii platesc la casa, nu e complicat.

Deci astazi a fost o zi buna, din pacate deja se intuneca, nu stiu daca apuc sa desenez bursuci, Drogata se simte mai bine, adica suficient de bine incat sa ma imprastie (am mana dreapta cat ceaunul, asa a sarit sa dea cu nasul in fund unui vecin care isi repara scuterul zis si Vespa).

Dupa care, cat imi faceam eu treburile casei, pe dupa masa, ce face vaca? Imi ia mai nene locul in pat. Noroc ca stiu cum sa o gonesc, scot aparatul si fuge.

Norocul ei ca e drogata, nebuna si invalida, ca ii dadeam o mama de bataie sa nu o poata duce. Nemetaforic vorbind. Va doresc si voua zile cu bucurii marunte, fix cat trebuie, inclusiv prieteni de treaba si telefoane care ridica moralul si rororo si domniilor voastre. Cat despre reteta, sa nu uitati cum se fac taiteii de casa.