Supa De Vita – O Varianta
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Da, stiu, blabla carcotasii, mare inginerie, altii blabla, s-a mai vazut, mai, eu nu am mai facut, sincer, ideea mi-a venit de la cu totul alta chestie si pana nu m-am ntalnit fix cu rasoalele de care sa ma indragostesc, nu am facut-o.
Procedura de inceput este specifica bazelor multor sosuri, adica intr-un vas cu putin ulei se pun la cuptor: carne, radacinoase, ardei gras si condimente. Eu am sarit ceapa (iese mai bun cu ceapa) si am pus doar putina sare si foarte putin ulei pe fundul vasului, asta e chestia data la cuptor.
Dupa 45-50 de minute la 180 de grade (de parca as avea cu ptor cu d’astea, aproximez, voi verficati sa se caramezileze, nu sa se arda fundul vasului) arata cam asa:
Punem totul intr-o oala, nu va sfiiti sa puneti apa si sa luati toata bunatatea de pe fundul vasului, eu am ales sa folosesc oala cu presiune, merge si cu vas normal, depinde cate ore aveti chef sa asteptati. Asta e ce s-a ales din vas.
Am completat cu apa, am gustat de sare de pe acuma si am lasat la foc la oala cu presiune, doua ore.
Nelimpezit, nestrecurat, nedegresat:
Asta e supa mea de regim, care urmeaza celei de radacinoase pe care am terminat-o. De aici se poate face orice, degresa, limpezi, consomme (da, da, asta faceam acuma), ce va trazneste, mie mi-a traznit sa scot armele de samurai.
Taiteii fierti (fierb cam 8 minute taiteii Udon, depinde de care sunt) i-am pus in farfurie cu bucata de rasol (cu zgarciuri si grasimita aia buna), morcov si bok choy. Aia am avut, cu aia am defilat. Se poate drege de gust cu multe sosuri, adaosuri, blablauri, dar eu am vrut sa o simt in simplitatea si nedegresarea ei. Am pus doar cativa fulgi de ardei iute.
Practic in afara de sare, supa nu a mai continut nimic altceva. Si e buna, coz, pariu ca o sa gelifice, ma mai gandesc daca o degresez, cred ca da, deh, regim, ramane proteina pura.
Deci o perioada de cateva zile (exceptand maine seara), asta o sa fie baza regimului meu. Buna baza, stiu si va recomand maniera, daca nu ati incercat deja.
A, nu uitati de ceapa pe care eu am sarit-o. Sau praz.
rororo