Supa De Vita Cu Ditalini Si Pesto
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Tot din seria: sa batem raceala. Se pare ca cedeaza cu pasi mici, dar siguri.
Va spun din start ca nu e un pesto clasic, adica nu este echilibrat cum trebuie, ci dezechilibrat inspre usturoi si imbunatatit cu vitamina C din patrunjel, are mai putini samburi de pin decat ar trebui, mai putin busuioc si e tocat mai grosier. Asadar astea sunt ingredientele:
Ulei de masline, samburi de pin, patrunjel, busuioc, parmezan. Senza sale.
Si, ca sa nu mai am nevoie de paine, am pus in compozitie si niste sticksuri sarate.
Nu am vrut sa fac totul pasta, ca vorba aia, e (cum ii zice mai acum la moda DIY sau DYI asa ceva), de casa, sa fie rustic.
In supa de vita pe care o stiti deja, am fiert ditalini (paste scurte, mi s-au parut cele mai potrivite) si am completat cu pesto (dupa gust) si zeama de lamaie, doar in castron pentru ca, nu e asa, caldura distruge vitamina C.
Fel de mancare care se insoteste de minune cu ceai cu fructe si citrice (mere, mandarine, lamai), caldut, in care am dizolvat zahar candel brun. Ar fi mers si putin coniac sau rom, dar nu am avut si nici nu am voie.
Atentie, spre deosebire de supa cu ceapa si usturoi, la care toate au beneficiat de tratament termic, asta miroase bine de tot, candeste rau, deci vedeti cand anume o mancati.
Daca e buna? Este, o supa de baza la casa omului face minuni si pesto ramas o sa imbrace niste paste de nu se vede.
Desi nici un piure de cartofi cu usturoiul asta nu da rau, nu mai spun de peste prajit. Ne pare rau, nu avem, zic si eu asa
rororo