contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Supa asta mai neobisnuita imi aduce aminte de copilarie cand o mancam cu mare placere vara, pe caldura, mai ales ca o mancam rece,de la frigider.Mama imi dadea supa ca antreu, dar poate fi mancata foarte bine si la desert. Provenienta retetei este probabil austro-ungara si e raspandita in nordul si nord-vestul tarii.

INGREDIENTE
-4 căni de vişine fără samburi
-1/4 de cană de zahăr
-2 l de apă
-un baton de vanilie
-200 ml smântână de frişcă
MOD DE PREPARARE
1.Se fierb visinele, zahărul, apa şi batonul de vanilie ca pentru un compot.Gustaţi ca să vedeţi cât de dulce este.Unele vişine sunt mai acre altele mai dulci, deci cantitatea de zahăr poate diferi.
2.Se adaugă smântana de frişcă se mai dau 2 clocote, după care se lasă la răcit.Se scoate batonul de vanilie.
Se poate consumă caldă sau mai ales rece, de la frigider, fie ca antreu, fie ca desert.

Poftă bună !