Supă De Varză Cu Cartofi
Sursa Supă de varză cu cartofi

articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
o varză potrivită, 3 cartofi mijlocii, 200 gr kaizer, o legătură de mărar, 2 linguriţe de cimbru uscat, 1 lingură de făină, 5 linguri de smântână, o jumătate de pahar de suc de roşii, piper, sare, apă.
Mod de preparare:
Varza se taie mărunt sau se dă prin răzătoarea mare, se presară sare, se amestecă şi se lasă 10-15 minute pe un prosop de bucătărie.
Kaizerul se taie în bucăţele.
Se curăţă cartofii, se spală şi se taie cubuleţe.
Într-o oală se pune varza, mărarul tocat, bucăţile de kaizer, sucul de roşii,
se toarnă apă şi se lasă la fiert, la foc potrivit.
Când varza e fiartă, se adaugă cartofii şi se potriveşte de sare.
Se prepară un sos din făină şi smântână, omogenizându-se
astfel încât să nu rămână cocoloaşe de făină.
Sosul se toarnă în oală,
se amestecă şi se lasă la fiert încă 1-2 minute.
Se serveşte ca atare.
Poftă bună!