Supa De Usturoi
articol scris de truedelights blog
Laura Calder la ”Sa gatim frantuzeste” a facut mai multe retete simple cu paine.
Supa de usturoi cu crutoane de paine este una dintre ele.
Este o reteta de …vara , pe cat de simpla si usor de facut, pe atat de delicioasa! Unde mai pui ca se face si foarte rapid. Exact ceea ce ne trebuie acum, cand e foarte cald afara si nu vrem sa stam prea mult timp in bucatarie. Nu facem nici cadura in casa si ne si hidratam cu o supa minunata!
Sa gatim asadar…frantuzeste!
INGREDIENTE:
- 4-5 catei de usturoi
- 3 -4 linguri ulei
- 3 cani cu supa
- o foaie de dafin
- putin cimbru
- patrunjel verde
- sare, vegeta
- 3-4 linguri cu branza rasa
- crutoane de paine
Tocam usturoiul foarte fin si il punem
sa se prajeasca in uleiul incins.
Adaugam foaia de dafin , putin cimbru
(verde, daca avem) si lasam la prajit
pana se rumeneste usturoiul.
Separat fierbem apa cu sare,
vegeta si putin patrunjel tocat,
pe care o adaugam peste
usturoiul prajit.
Lasam sa dea un clocot doua si
oprim focul.
Preparam si crutoanele ,prajind
cuburile de paine in putin ulei
si un praf de sare.
Servim supa imediat, cu branza rasa
deasupra ,crutoane de paine
si patrunjel verde tocat.