Supa De Rosii
Sursa Supa de rosii
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- 1-1,5 kg rosii coapte*
- o ceapa rosie mare
- 4-5 catei de usturoi
- ulei de masline, sare, piper
- 500 ml supa de legume/pui
- o legatura mica busuioc
- o lingura unt (optional)
- smantana (optional)
Mod de preparare.
1. Spalati rosiile si taiati-le jumatati, eliminand cotoarele si partile tari. Curatati ceapa si usturoiul, taiand-o pe prima in sferturi. Asezati-le toate intr-o tava mare, condimentati cu sare si piper, apoi stropiti cu putin ulei de masline. Dati la cuptorul preincalzit, la temperatura maxima, pentru 25 de minute.
2. Dupa ce rosiile sau rumenit usor, tranferati tot continutul tavii intr-o oala incapatoare (toamtele pot fi curatate de coaja daca asa va place, eu le-am lasat cu coaja). Adaugati supa de legume si dati amestecul in clocot timp de 15-20 de minute.
3. Puneti frunzele de busuioc si pasati totul cu blenderul vertical. Daca e cazul mai lasati sa fiarba, supa trebuie sa aiba o consistenta de sos la final. Adaugati untul si smantana si verficati daca mai trebuie condimentata. Serviti-o alaturi de paine prajita. DEEELICIOASA!
*Puteti pune cateva rosii Cherry pt decor.
comentarii