Supa De Rosii
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Supa de rosii este perfecta in aceasta perioada a verii. Nu necesita timp mare de fierbere, este racoroasa si aromata. O servim cu crutoane cu mozzarella.
Nu cred ca pot gasi ceva mai simplu si mai bun decat aceasta supa!
INGREDIENTE:
1 kg rosii coapte (sau 1/2 l suc de rosii)
1 telina mica
1 morcov
1/2 ardei gras
1 ceapa mare
1 lingura ulei de masline
sare
1-2 frunze mici busuioc
1 l apa
PREPARARE:
Punem rosiile sa fiarba in apa cu putina sare. Rosiile pot fi decojite in momentul in care se crapa coaja. Le trecem apoi printr-o sita, pentru a se separa sucul rosiilor de coji si samburi.
Punem la fiert legumele in apa. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam sucul de rosii si frunzele de busuioc, lasand sa mai fiarba inca 10-15 minute.
Luam supa de pe foc, lasam sa se raceasca putin si pasam legumele (mai putin ceapa). Adaugam uleiul, apoi asezonam cu sare si piper.
Servim supa de rosii cu crutoane, pe care am presarat mozzarella.
Pofta buna!