Supa De Rosii Pentru Pitici
articol scris de experimenteinbucatar blog experimenteinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru că astăzi este Ziua Copilului m-am gândit să vă prezint o rețetă pentru cei mici, dar cum Iulia mea este prea mică pentru tortulețe și alte prăjiturele, am ales rețeta ei preferată de supică pe care o mănâncă de când avea 6 luni. Sper să fie utilă mămicilor cu copii mici!
Iată cum se face supica pentru pitici:
Se ia un pitic (sau 2-3....câți aveți), se echipează corespunzător și se pleacă la piață.
Atenție! Piticul (în funcție de vârstă) se poate descălța pe drumul către piață și poate arunca botoșeii din cărucior sau pălăriuța ..........
Odată ajunși cu bine la piață ne aprovizionăm cu roșii, cartofi, morcovi, ceapă și țelină (în cazul Iuliei, țelina este obligatorie în orice mâncare cu legume: dacă mâncarea nu conține țelină nu este bună de mâncat).
După ce am făcut cumpărăturile ne întoarcem acasă și ne apucăm de treabă.
Se poate întâmpla ca drumul la piață să obosească piticul foarte tare......
Cât timp piticul se odihnește, mămica se poate apuca liniștită de treabă.
Iată legumele necesare pentru supă:
- 5 roșii;
- 2 morcovi;
- 2 cartofi;
- 2 bucățele de țelină;
- 1 ceapă.
Cantitățile variază în funcție de vârsta copilului și de preferințe. Din cantitățile date de mine, Iulia (11 luni) mănâncă de 2-3 ori.
Puteți face mai multă supă și o puteți congela în recipiente de plastic. Supa se poate păstra și 24 de ore la frigider, numai că înainte de servire trebuie să aveți grijă să o mai dați o dată în clocot.
Cartofii, ceapa, țelina și morcovul se pun la fiert cu 1,5l apă.
Între timp roșiile se spală, se opăresc, se curăță de coajă și de semințe, apoi se taie în bucăți mai mici.
După ce s-au înmuiat legumele puse la fiert se adaugă roșiile și se lasă să fiarbă bine. Când sunt fierte se scoate ceapa și se aruncă, iar restul legumelor se pasează.
Piureul obținut se subțiază (atât cât doriți) cu apa în care au fiert legumele, se adaugă câteva picături de ulei sau puțin unt și se mai pune pe foc să dea 2-3 clocote.
Cât timp vă ocupați de pregătirea supei este posibil ca piticul să se trezească. În acest caz, piticul se ia la bucătărie și se pune în scăunelul pentru luat masa (asta pentru a-l putea supraveghea).
În așteptarea supei piticul se poate supăra...
....se poate strâmba....
...de foame s-ar putea să încerce să mănânce lingurița goală....
...sau piciorușul....
În cele din urmă este gata și supica.
Se pune supica într-un vas adecvat, se adaugă puțină smântânică și servește piticul înfometat.
După ce este hrănit bine, piticul vă va răsplati cu niște zâmbete minunate,
apoi se va gândi ce bunătăți veți pregăti pentru următoarea masă.