Supa De Rosii Cu Usturoi
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
A venit toamna, eu asa simt, dragilor! A venit toamna cu roadele ei minunate, cu nuci si struguri, toamna cu rosii mari si carnoase, mici si galbene, toamna cu tot felul de verdeturi si legume culese de maini crapate de munca de peste an. Cam asa e toamna la noi acasa. Uneori toamna e mai darnica, dandu-ne din toate bogatiile ei suficient cat sa ne punem provizii pentru camara, dar uneori ne lasa sa ne bucuram doar putin din bogatia ei. Anul asta roadele noastre sunt asa, undeva pe medie, nici foarte mult, dar nici chiar deloc. Sa lasam la o parte filozofeala asta banala si sa va spun ca daca tot a venit frigul, aseara oasele mele au simtit nevoia sa se destinda putintel, iar sufletul sa mi se incalzeasca. Si cum aveam o galetusa de rosii culese din ograda socrilor, si cum tot rasfoiam cartea lui H. Varlan, ochii mi s-au oprit asupra unei savuroase retete de Supa de rosii cu usturoi. Am preparat supa crema de rosii dupa reteta lui Gordon, cu rosii coapte in cuptor si va spun ca e o deliciosenie maxima. Insa, insa dragii mei! va spun ca reteta asta de supa de rosii cu usturoi este ceva de nedescris. E o supa de rosii pe care o halesti cu lingura din cana, in timp ce inmoi in ea niste crutoane de casa absolut dementiale. Pfoa, dar chiar acum cand va scriu simt cum ma apuca iarasi foamea si mintea mea incepe sa simta ca e nevoie de hrana Dar luati un pix si notati. Merita!
Ingrediente pentru reteta de Supa de rosii cu usturoi
- 6-7 rosii mari si carnoase
- o ceapa mare
- 1 morcov
- 1/2 telina
- 4-5 catei de usturoi
- o lingura ulei de masline
- 1 cana mare de suc de rosii
- o lingura otet de vin
- o lingurita de zahar
- sare
- busuioc
- crutoane de casa
Mod de preparare pentru reteta de Supa de rosii cu usturoi
Curatati legumele, spalati-le si taiati-le in bucati potrivite. Ma refer aici la morcov, telina, ceapa . Puneti-le la fiert intr-un litru de apa cu putina sare. Dupa 45 de minute de fiert, cand legumele sunt moi, treceti-le print-un blender impreuna cu apa in care au fiert.
Tocati rosiile si adaugati-le in supa pasata si blenduiti pana la omogenizare completa. Adaugati si sucul de rosii si inca putina apa. Fierbeti supa pe foc molcom inca 10 minute. Intre timp curatati usturoiul si taiati-l in feliute subtiri, pe care le veti adauga in supa de rosii.
Puneti la incalzit otetul si zaharul si cand clocoteste si nu se mai simte miros de otet, atunci il veti turna in supa. Lasati sa dea in 2-3 clocote si apoi trageti de pe foc. Stropiti supa de rosii cu usturoi cu ulei de masline si adaugati-i cateva frunze proaspete de busuioc. Neaparat sa linsati canuta de supa cu niste crutoane facute in casa! Awww, cat de bun poate fi!
Pofta buna la supa de rosii cu usturoi!
Acest articol Supa de rosii cu usturoi apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.