contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Rosii Cu Usturoi Copt Si Crutoane

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Dificultate : redusa

Timp de preparare : 30 minute

Cantitate : 4 portii

Ingrediente

  • 1 capatana de usturoi
  • 50 ml ulei de masline cu aroma de busuioc
  • 50 gr faina
  • 1 litru bulion/pasta/suc de rosii
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita zahar brun
  • mana de frunze de busuioc proaspete, jumatate tocate marunt, restul pastrate pentru decor
  • 300-400 gr paine mai veche, rupta in bucatele

 

Preparare

  1. Incalzeste cuptorul la 190C.Infasora capatana de usturoi in folie de aluminiu si da-o la copt 30-40 minute pana cand interiorul s-a inmuiat, apoi ia-o din cuptor si scoate-i miezul intr-o farfurie.Pune painea pe o tava si da-o la copt pana cand se rumeneste.
  2. Intr-o cratita, pe foc potrivit, incinge uleiul apoi adauga faina si caleste-o, amestecand continuu timp de 1-2 minute, avand grija sa nu arzi faina.Adauga apoi bulionul/pasta/sucul de rosii si amesteca continuu pana cand incepe sa se obina o supa usor groasa.Adauga capatana de usturoi, sarea de mare, zaharul si frunzele tocate de busuioc si amesteca bine.Lasa sa dea supa intr-un cloct apoi ia-o de pe foc.
  3. Supa se serveste fierbinte in boluri, presarata cu funze de busuioc si crutoane de paine.

 





Articol recomandat de lauradfood2.blogspot.com