Supa De Rosii Cu Usturoi Copt Si Crutoane
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 30 minute
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
- 1 capatana de usturoi
- 50 ml ulei de masline cu aroma de busuioc
- 50 gr faina
- 1 litru bulion/pasta/suc de rosii
- 1 lingurita sare de mare
- 1 lingurita zahar brun
- mana de frunze de busuioc proaspete, jumatate tocate marunt, restul pastrate pentru decor
- 300-400 gr paine mai veche, rupta in bucatele
Preparare
- Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Infasora capatana de usturoi in folie de aluminiu si da-o la copt 30-40 minute pana cand interiorul s-a inmuiat, apoi ia-o din cuptor si scoate-i miezul intr-o farfurie.Pune painea pe o tava si da-o la copt pana cand se rumeneste.
- Intr-o cratita, pe foc potrivit, incinge uleiul apoi adauga faina si caleste-o, amestecand continuu timp de 1-2 minute, avand grija sa nu arzi faina.Adauga apoi bulionul/pasta/sucul de rosii si amesteca continuu pana cand incepe sa se obina o supa usor groasa.Adauga capatana de usturoi, sarea de mare, zaharul si frunzele tocate de busuioc si amesteca bine.Lasa sa dea supa intr-un cloct apoi ia-o de pe foc.
- Supa se serveste fierbinte in boluri, presarata cu funze de busuioc si crutoane de paine.