Supă De Roşii Cu Cous-cous
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
2,5 kg rosii
3 morcovi
1 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
1 telina mica
2 ardei
2 cepe
2 cartofi mari
vegeta
sare
zahar
patrunjel
cous-cous
Mod de preparare:
Zarzavatul se curata si se lasa intreg. Se pune la fiert in apa cu vegeta cam 30 minute, pana sunt fierte. Intre timp rosiile se spala si se taie bucati potrivite. Rosiile eu le-am trecut printr-un separator de coji si seminte, antic, vechi si de demult dar foarte eficient si am obtinut un suc gros de rosii. Cand zarzavatul este fiert se scoate si zeama se strecoara. In zeama de la zarzavat se pune sucul de rosii si se fierbe 15-20 minute pana nu mai face spuma. Cand sunt fierte se adaugă cous-cous-ul şi se stinge focul, se pune capacul si se mai lasa 20-25 minute. Se serveste cu patrunjel tocat presarat in farfurie sau smantana, cum va place.
Pofta Buna!
Notă:
Dacă preferaţi tăiţei sau găluşte, nu vă opreşte nimeni să înlocuiţi cous.cous.ul.