Supa De Rosii Cu Busuioc – Italian Style
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Supa asta am vazut-o chiar ieri la emisiunea lui Jamie Oliver, reteta e atat de simpla si se anunta atat de savuroasa incat n-am rezistat tentatiei sa o incerc chiar astazi, mai ales ca am niscaiva rosii prin frigider – sa profitam deci. Aceasta reteta se poate gati si iarna dar cu bulion sau pasta de rosii. Cica reteta e de origine italiana, din bucataria taranilor care, saraci fiind, reuseau astfel sa se hraneasca absolut onorabil – Papa del pomodorro se numeste – mancarica de rosii ar fi o traducere suficient de corecta?. Ce mi s-a parut ciudat, a fost ca Jamie a adaugat in supa bucati de paine (mai veche). “Eu n-am sa fac asta”, am decretat si m-am pus pe gatit.
- cativa catei de usturoi
- busuioc proaspat
- rosii (vreo sase bucati)
- putin ulei
Taiem cateii de usturoi cat mai marunt si ii punem la calit in ulei incins.
Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam si trei sferturi din frunzele de busuioc taiate marunt. Jamie a luat rosiile si le-a zdrobit intr-un bol, (eu am preferat sa le fac suc in robot) si le-a turnat peste ulei cu usturoi si busuioc.
Am asteptat sa dea in clocot, mestecand din cand in cand.
Este momentul sa turnam si niste apa, eu am pus cam o cana (vroiam o supa mai groasa), depinde si cat de fluida vreti supa la final. Am potrivit-o cu sare si piper. Am adaugat restul de busuioc tocat marunt. Am gustat. Verdict: delicioasa.
Am turnat-o in farfurie si am gustat-o iar. Ei bine, desi am zis ca fara paine, a trebuit sa admit ca se simte nevoia. Stia maestrul bucatar ce stia. Asadar am pus la prajit o felie de paine pe care am maruntit-o, apoi, in supica aburinda.
Mie una mi-a placut la nebunie. Unde mai pui ca maine e post, bunatatea asta va fi numai buna sa-mi delecteze stomacelul la amiaza. O nebunie de vara! Si dureaza doar zece minute sa fie gata.:)))