Supa De Rosii Cu Busuioc – Italian Style

articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

- cativa catei de usturoi
- busuioc proaspat
- rosii (vreo sase bucati)
- putin ulei
Taiem cateii de usturoi cat mai marunt si ii punem la calit in ulei incins.

Am asteptat sa dea in clocot, mestecand din cand in cand.
Este momentul sa turnam si niste apa, eu am pus cam o cana (vroiam o supa mai groasa), depinde si cat de fluida vreti supa la final. Am potrivit-o cu sare si piper. Am adaugat restul de busuioc tocat marunt. Am gustat. Verdict: delicioasa.
Am turnat-o in farfurie si am gustat-o iar. Ei bine, desi am zis ca fara paine, a trebuit sa admit ca se simte nevoia. Stia maestrul bucatar ce stia. Asadar am pus la prajit o felie de paine pe care am maruntit-o, apoi, in supica aburinda.
Mie una mi-a placut la nebunie. Unde mai pui ca maine e post, bunatatea asta va fi numai buna sa-mi delecteze stomacelul la amiaza. O nebunie de vara! Si dureaza doar zece minute sa fie gata.:)))