Supa De Rata
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Este cam in genul supei de baza, dar cu niste chestii folosite altfel dupa zeama, sa nu anticipam, sa vedem.
Aveam doua pulpe de rata, da, alea luate din Billa la 50% acum ceva vreme, bun, deci respectivele, puse cu pielea in jos in ceva vas.
Deasupra, legumele si la copt cu ele (cartofii nu sunt pentru supa dar de ce sa nu economisim timp si spatiu?).
Cand s-au copt toate (nu stiu cate secunde si ce temperatura, ma iau dupa nas), se scurge grasimea ramasa, ca ramane ceva.
Scurta pauza publicitara, ce credeti ca facem cu cartofii, grasimea ramasa si un carnat de plescoi?
Da, o gustarica de vara, raw vegan lejera, ca doar ma stiti :D
Jumatatea ramasa din stiuletele de porumb am „mexicanizat-o”, daca mai stiti reteta Yandirei, maioneza, telemea, boia (afumata).
Cat ne-am jucat, carnea si legumele fierbeau molcom.
Am mai degresat odata si iar scurta pauza, pielea ratei (coapta si fiarta deja) am prajit-o in untura ramasa, cele mai misto jumari posibile, din fericire putine ca daca dai de asa ceva cam balotezi si na, colesterolul.
La supa strecurata si dreasa de sare si piper am pus pastele din imagine care sunt excelente, erau tot la 50% la Billa.
Asadar supa a avut o zeama foarte concentrata si aromata, bucati fragede de carne (am dezosat si degresat) si niste paste excelente pe care le recomand.
Parte din ea o sa o transform in ciorba, dar asta in episodul urmator. Este balsam, doar ca trebuie degresata bine, fireste. Iar jumerile alea, aoleu. rororo