Supă De Răstăuţe Pârgălite
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
un morcov, o rădăcină de ţelină, o gulie mică, 7 cartofi mici, o rădăcină de păstârnac sau două de pătrunjel, o ceapă mică, 3-4 linguri de ulei, un pumn mare de fidea, o linguriţă de leuştean uscat, un sfert de linguriţă de boia, sare, piper.
un morcov, o rădăcină de ţelină, o gulie mică, 7 cartofi mici, o rădăcină de păstârnac sau două de pătrunjel, o ceapă mică, 3-4 linguri de ulei, un pumn mare de fidea, o linguriţă de leuştean uscat, un sfert de linguriţă de boia, sare, piper.
Mod de preparare:
Se curăţă toate legumele, se spală şi
se taie cubuleţe sau rondele, după caz.
Într-o oală cu apă se pun la fiert, la foc potrivit, morcovul, ţelina, gulia, păstârnacul şi leuşteanul.
Când sunt fierte (moi), se adaugă cartofii şi se condimentează cu sare şi piper.
Când cartofii s-au fiert, se adaugă fideaua.
Într-o tigaie se pune ceapa la călit, în ulei, la foc mic.
Când devine sticloasă, se adaugă boiaua, se stinge focul şi se mai amestecă puţin.
Se pun ceapa şi uleiul din tigaie peste supă, în oală, şi se lasă să dea câteva clocote.
Se serveşte caldă.
Poftă bună!