Supa De Pui Cu Taitei
Sursa Supa de pui cu taitei
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- o bucata de telina (cantitativ cat morcovul)
- cateva bucati pui de casa ( 200 g)
- sare
- piper
- marar
- 20 taitei de casa sau taitei lati cu ou
In 2 litri de apa, se pune puiul la fiert la foc mic, se spumuieste bine pentru a avea o supa limpede. Adaugam legumele taiate mari, ceapa curatata, dar intreaga si sare. Lasam sa fiarba incet aproximativ o ora, adaugam taiteii rupti in bucati de 5 -7 cm. Mai fierbem 5 minute, oprim focul, adaugam piper si marar maruntit, servim fierbinte.
Ca o curiozitate, pentru cine nu este din zona noastra, Fagaras, supa de taitei este o supa foarte intalnita la nunti. Acompaniaza cu succes mesele festive si deasemenea este excelenta cand suntem raciti, intareste si ajuta digestia preparatelor grele.