Supa De Pui Cu Galuste De Gris
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
Pentru supa:
1 kg carne de pui
3 morcovi
1 pastarnac
1 telina -radacina
1 ceapa mare
1 catel de usturoi
1 ardei gras
sare
piper
patrunjel verde
Pentru galustele de gris:
4 linguri de gris
3 oua
PREPARARE:
Curatam carnea de pui, o spalam bine, apoi o punem la fiert. O lasam sa fiarba cateva clocote in apa cu sare si luam spuma de mai multe ori. Asezonam cu sare si piper, curatam legumele si le adaugam si pe acestea.
Cand carnea si legumele sunt fierte, luam supa de pe foc si o strecuram. Acestea le putem folosi la alte preparate (salate, pilaf, etc).
Cat timp se fierbe supa, pregatim galustele de gris: batem ouale bine, apoi incorporam grisul.
Intr-o oala punem la fiert apa cu sare. Cand va da in clocot, punem cu o lingura sau cu lingurita(in functie de marimea dorita) compozitia de gris cu ou in apa.
Lasam sa fiarba cam 10 minute. In acest moment turnam un pahar de apa rece si le lasam apoi sa mai fiarba 5 minute. Cand se vor ridica la suprafata sunt fierte si pufoase (sunt aproape duble in volum).
Le punem in supa de pui fara sa fie nevoie sa le fierbem impreuna.
Pofta buna!