contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Pui Cu Galuste De Gris

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente supa :
carne pui cu tot cu os 1 kg
morcovi 2 buc
telina 1 buc
pastarnac 1 buc
ceapa 1 buc
ardei mic 1 buc
cartofi 2 buc
apa 2 l
sare
boabe piper
Galuste de gris :
1 ou
4 lg gris
1/2 lgt ulei
putina sare
Mod de preparare :
       Punem carnea de pui in apa rece, sarea si punem pe foc mic (pentru ca supa sa nu fie tulbure) . Spumam supa cand vedem ca are spuma deasupra. Dupa ce s-a fiert carnea , adaugam legumele curatate si lasam in continuare pe foc pana se fierb si legumele.

       Strecuram printr-o sita marunta toata supa, apoi fierbem galustele in ea.
       Pentru galuste : batem oul cu furculita, adaugam putina sare si uleiul, apoi grisul si amestecam . Trebuie sa avem grija sa nu iasa galustele prea tari sau prea moi. verificam daca e buna compozitia cand furculita lasa dare pe fundul farfuriei cand amestecam.

       Cu ajutorul furculitei sau a unei linguri punem galuste in oala cu supa; de fiecare trebuie sa avem grija sa introducem in supa galusca cu lingura ca sa se desprinda de ea; nu ii dam drumul in supa din aer. Lasam sa fiarba pana ce galustele se ridica deasupra .

        Servim alaturi de patrunjel verde (sau fara, fiecare dupa cum ii place) si piper macinat.
        Pofta buna sa aveti !
        Cu carnea din supa ce a ramas, am facut un fel doi, care urmeaza sa il scriu maine  :D .