Supă De Pui Cu Găluşte De Griş
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente: 2 bucăţi de spate de pui, 300 gr griş de grâu, 3 morcovi, o ceapă, 2 rădăcini de pătrunjel, un sfert de ţelină, o legătură de pătrunjel verde, 2 ouă, sare, piper.
Mod de preparare:
Se curăţă morcovii şi rădăcinile de pătrunjel, se spală şi se taie rondele. Se curăţă ţelina, se spală şi se taie cubuleţe.
Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă.
Se spală carnea şi se pune la fiert, într-o oală cu apă, împreună cu morcovii, rădăcinile de pătrunjel,
ţelina şi ceapa.
Când carnea şi legumele sunt fierte, se pune puţină sare şi piper, după gust.
Într-o farfurie adâncă se bat ouăle ca pentru omletă, se presară puţină sare şi se adaugă treptat griş,
amestecând mereu până se obţine o compoziţie cu o consistenţă relativ crescută.
Se ia cu o lingură din compoziţie şi se dă drumul cu grijă în oală, până se termină tot din farfurie.
Se lasă la fiert, la foc mic încă aproximativ 8-10 minute.
Se serveşte caldă.
Poftă bună!