Supa De Pui Cu Conopida
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
A fost odata ca niciodata, a fost odata si inca mai este o zapacita de o cheama mrs.Green Foot. Si zapacita asta se apuca intr-o zi sa faca o supa de pui cu galuste. Dar cand sa faca galustele se trezi ca nu are oua. Si cum ii era peste mana sa se duca la magazin sa cumpere oua se gandi sa inlocuiasca galustele cu taitei. Dar ia taitei de unde nu-s! Mrs.Green Foot se invarti de 2 ori prin casa de nervi, cand deodata ii cazura ochii pe conopida pe care o cumparase cu gandul la o salata...
Mod de preparare:
Bucatile de pui, ceapa intreaga, 2 lingurite de sare si un praf de piper se pun la fiert pentru o jumatate de ora. Se adauga apoi radacina de patrunjel si morcovii, curatati si taiati in bucati mai mari, iar dupa inca 20 minute se pune si gulia. Lasam sa fiarba la foc mic 50 minute, spumand daca este nevoie.
Conopida se spala in apa rece, se curata de eventualele pete maronii si se desface in bucatele. In ultimele 10 minute de fierbere se adauga la supa impreuna cu frunzele de patrunjel.
Si au trait fericiti pan" la adanci batraneti...mrs.Green Foot mai ales, mandra nevoie mare de supica ei aromata!
PS: nu am avut nici telina, de aceea nu apare in lista de ingrediente :D