Supa De Praz Si Cartofi
Sursa Supa de praz si cartofi
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ideala in zilele friguroase, foarte gustoasa si hranitoare.
Ingrediente: 50 g orez, 1 cartof mediu, 1 fir de praz (daca este firul gros, daca nu folositi doua fire subtiri), 1 felie de slanina, 2 linguri de ulei de masline, 500 ml apa, 300-400 ml supa crema de legume (1 rosie, 1 ardei verde, 1 ardei rosu, 3 cepe verzi, telina, 1 morcov, pastrarnac, frunze de telina), sare, busuioc uscat.
Pregatiti intai supa crema de legume. Fierbeti toate ingredintele mentionate mai sus, apoi pasati-le la blender. Pastrati supa care ramane, o sa aveti nevoie de ea sa subtiati compozitia.
Prazul se taie felii foarte subtiri si se inabusa 5 minute intr-o cratita cu uleiul de masline incins si 500 ml apa. Slanina tocata marunt se adauga peste praz, impreuna cu cartofii taiati cuburi foarte mici. Cand reincepe sa dea in cloccot adauga orezul spalat inainte si scurs de apa.
Peste 5 minute adaugati supa crema de legume (fierbinte) si lasati sa fiarba. Subtiati daca scade prea mult cu lichidul ramas de la supa crema de legume. In timpul fierberii puneti sare si putin busuioc uscat, cat luati in varful degetelor. La sfarsit decorati cu patrunjel tocat fin.
Mmmm, are un gust delicios, chiar te pune pe picioare daca esti putin racit.
Va doresc pofta buna!